¡Auxilio! ¡Mi hija quiere ser vegana!

Auxili! La meva filla vol ser vegana! es el título del artículo con el que nos hemos estrenado en la revista Tribuna Maresme. Ya tenemos unos cuantos más preparados para la siguiente hornada, iremos publicando material mensualmente.

He aquí la primera entrega, de la mano de Laure Miró, uno de los miembros del equipo de ànimaL:

AUXILI! LA MEVA FILLA VOL SER VEGANA!

Molt sovint contacten amb nosaltres noies i nois que voldrien deixar de consumir productes animals i els seus pares no els deixen. L’actitud dels progenitors és perfectament comprensible, ja que ells són els garants de la salut física i emocional dels seus fills i un canvi d’hàbits en l’alimentació els pot preocupar.

El veganisme, no obstant, no és una dieta estrambòtica ni una “moda dels joves”; ans el contrari: és un sòlid posicionament ètic que es basa en una profunda reflexió sobre la posició de l’ésser humà en el seu entorn i, especialment, en relació a la resta d’éssers amb capacitats per sentir.

Podem, òbviament, no compartir o entendre aquest punt de vista, però com a pares d’un adolescent hauríem de respectar la seva evolució com a persona i el seu camí en l’adquisició de la seva autonomia. Justament és ara quan ens podem assegurar que adquireixi unes pautes alimentàries correctes i saludables que l’acompanyaran en la seva vida adulta.

A tal efecte, cal indicar que existeix un ampli consens científic en què la dieta característica de l’estil de vida vegà, portada correctament, és perfectament saludable a totes les etapes de la vida, inclosa l’adolescència. Una adequada informació sobre les característiques d’aquesta dieta permetrà als pares ajudar a la seva filla o fill a realitzar la sempre complicada transició a la vida adulta de forma raonada i mantenint el necessari respecte mutu.

Actualment es pot trobar molta informació de qualitat al respecte. Els següents llibres recullen tot el necessari per a planificar una dieta vegana correctament: «Mi familia vegana», de la pediatra Martínez Biarge i «Vegetarianos concienciados», de la nutricionista Lucía Martínez. Esperem que us siguin de profit!

Laure Miró

   -> AQUÍ puedes ver el artículo en Tribuna Maresme <-